24 IANUARIE - ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR

Doi dintre artizanii Unirii principatelor românesti au fost subiectul numeroaselor realizãri maximafile:
Alexandru Ioan Cuza
Mihail Kogãlniceanu
Paginã dedicatã fãuritorilor Unirii, într-un exponat filatelic

EMINESCU IN SUFLETELE ROMÂNILOR


Fiecare lună de ianuarie ne aminteşte că s-a născut pe plaiuri moldave Mihai Eminescu “poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română” [1]. Orice inimă de român rezonează cu trăirile “luceafărului poeziei româneşti” şi orice suflet de român are o atitudine plină de respect și duioșie faţă de poetul nostru naţional.
Am primit zilele trecute o confirmare a celor exprimate mai sus: bunul nostru prieten şi concetăţean, braşoveanul Dorin Cojocariu, aflat de ani buni în ţara tuturor posibilităţilor a intrat şi el în rezonanţă cu sufletul poetului nepereche şi i-a dedicat un souvenir filatelic.
Din nefericire, piesa filatelică realizată de prietenul nostru nu îndeplineşte criteriile de clasificare ca fiind “carte maximă” dar, gestul în sine, cu profunde semnificaţii (chiar) patriotice merită toate aprecierile noastre! Realizator consecvent de timbre filatelice personalizate şi promotor al utilizării acestora în scopuri filatelice, nu numai poştale, colegul Dorin se bucură de aprecierea multor români rămaşi “acasă”. Îi mulţumim pentru surpriza făcută şi invităm colegii să viziteze pagina http://www.facebook.com/profile.php?id=1355000602&sk=photos_stream
 

[1].Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Eminescu